ROM_Proclamația Statului European Suveran Liber

 

Noi, subsemnații, membrii Statului European Suveran Liber, declarăm și întemeiăm prin prezenta, sub denumirea de

 

„Stat European Suveran Liber”

 

societatea noastră reînnoită bazată pe unirea oamenilor liberi. Astfel, creăm o societate cu adevărat umană, ca piatră de temelie a libertății și păcii în toate statele europene. Scopul nostru declarat este binele comun al tuturor oamenilor care trăiesc în pace pe teritoriul Europei.

 

Considerăm că este necesară crearea unei societăți complet noi, deoarece globalizarea a dus la o mare nesiguranță în rândul oamenilor. Oamenii și natura au fost degradate la un factor pur economic.

 

Oamenii puternici ai acestei lumi s-au folosit de crizele din trecut pentru a diviza populația și continuă să o facă. Rezultatul este o distribuție incorectă a resurselor și bunurilor, un tratament inegal în toate situațiile vieții și lipsa de libertate. Natura, baza existenței noastre, este de asemenea, distrusă iremediabilă din ce în ce mai mult. Nu este prețuit ceea ce este viu și natural și nici serviciile care nu sunt remunerate în bani.

 

Răspunsul la provocările actuale nu poate consta într-o tehnologizare și mai mare și într-o separare suplimentară a omului de natură.

 

Formele anterioare de guvernare nu mai sunt capabile să ofere mijloacele de existență de care noi și copiii noștri avem nevoie pentru un viitor locuibil și liber.

Fundamentele democratice sunt ignorate sau pur și simplu depășite fără a ține cont de bazele legale. Instanțele sunt conduse de politică și nu de lege. Popoare întregi din Europa alunecă încet în sclavie.

 

Noua societate, acest nou stat, este statul nostru comun – nu suntem supuși și nici în relație de dependență. Noi suntem membrii acestui stat, deci, ca proprietarii și creatorii acestuia. Apartenența noastră nu provine din locul în care ne-am născut, ci din convingerea și liberul nostru arbitru.

 

Suntem liberi de când ne-am născut și toți avem drepturi și șanse egale. Datoria noastră, ca membri ai acestei comunități este, să punem capăt epocii actuale, a nedreptății și a inegalității.

 

Susținem o nouă formă a conviețuirii umane. Cu toții suntem frați și surori – nici o limbă și nici o graniță nu ne va mai despărți. Vom crea și vom definitiva această societate împreună – ca locul unității, libertății, responsabilității, co-determinării și co-creării. Toți suntem importanți și fiecare individ are locul propriu.

 

Sarcina noastră comună este să asigurăm pacea externă și internă, ca fiecare să-și găsească calea spre fericire.

 

Nu reprezentăm nici socialismul și nici comunismul, dar vom pune capăt formei actuale a capitalismului. Acțiunile noastre nu vor fi ghidate de urmărirea nesățioasă a profitului, ci de căutarea fericirii și armoniei pentru toți cei din comunitate.

 

Acțiunile noastre sunt ghidate de următoarele principii:

  • Respectăm natura ca baza existenței noastre.
  • Cultura, identitatea și limbile noastre trebuie păstrate independente și apreciate în diversitatea lor.
  • Baza societății noastre este fomată din instituția familiei umane acceptantă.
  • Noul stat creează condiții bune de viață oamenilor, animalelor, plantelor și naturii. Distribuie resursele în mod corect și ține cont de perioadele de odihnă necesare.
  • Salutăm conviețuirea pașnică și înțelegerea reciprocă, respectul propriei vieți, a vieții altora, a tuturor ființelor și a naturii.
  • Toți cetățenii au posibilitatea de a se dezvolta și de a se exprima liber în limitele legii, atâta timp cât nu îngrădesc libertatea altei persoane.

 

Oamenii importanți din comunitatea noastră sunt aleși doar pentru o perioadă limitată. Deciziile importante sunt luate numai de oameni prin vot. Statul este reprezentat de 12 delegați independenți și un conducător.

 

Spațiul de locuit și posesia comună a Statului Liber Suveran European este teritoriul continentului Europei este folosit prin voința proprietarului.

 

Invităm toți oamenii să se alăture statului nostru prin înregistrarea ca declarație de voință.